Sveriges grönaste matkedja sänker priserna

Coop genomför nu den största prissänkningen i Coops historia. Sveriges grönaste matkedja* kommer att erbjuda dig bättre mat för pengarna och en butiksupplevelse i världsklass.

Sonat Burman Olsson, VD och Koncernchef på Coop Sverige, svarar här på de vanligaste frågorna om prissänkningen:

Sonat Burman-Olsson

Vad innebär prissänkningen?

- Vi sänker priset på tusentals varor. Exempelvis på ost, flingor, bröd, mejeri, fryst, tacos, pasta, ris, barnmat och charkuterier. Varor som helt enkelt är viktigaför våra kunder. Vårt mål är att våra kunder skall uppleva oss som prisvärda utifrån hela kundkorgen.

Hur känns det?

- Coop går igenom en stor omvandling och det känns fantastiskt att vi nu lanserar en central del av vår strategi som handlar om att sänka priserna. Vi har redan sänkt priset på bland annat kött, ekologiskt och frukt & grönt. Nu tar vi nästa steg och sänker priset på ännu fler varor. Det här är den största prissänkningen i Coop någonsin. Det kommer verkligen att göra skillnad för våra kunder.

Kommer priserna att sänkas i alla Coops butiker?

- Prissänkningen varierar från butik till butik och mellan våra regioner från norr till söder, men klart är att många av våra butiker kommer ha en stor mängd varor med ett nytt lägre pris.

Var sänker Coop priserna mest?

- Störst sänkningar kommer märkas i Coop Forum och Coop Extra-butikerna där kunderna storhandlar. Priset på enskilda varor kommer alltid att kunna skilja sig åt mellan butiker.

Kommer allt att bli billigare?

- Alla varor kommer inte sänkas. De varor som redan är lågt prissatta kommer fortsatt ha ett lågt pris.

Hur har ni möjlighet att sänka priserna?

 - Coop Sverige agerar allt mer effektivt vilket har resulterat i att vi kan erbjuda våra kunder ett ännu bättre pris. Att sänka priset måste kosta.

Kommer Coops kvalitet att bli sämre?

- Absolut inte! Som ett medlemsägt företag är det viktigt för oss att erbjuda bra mat till bra kvalitet till ett bra pris.

När börjar de nya priserna att gälla?

- De gäller redan nu!

Läs mer här

Pressmeddelande

Mitt Coopsam

Vill du bli leverantör?

Du kan ansöka direkt på sajten.