Plastkassar Juni2017

Ny lag om plastbärkassar – vad gör Coop?

Från och med första juni börjar en ny förordning gälla för alla butiker som erbjuder plastbärkassar till sina kunder. Lagen innebär att Coop ska informera sina kunder om kassarnas miljöpåverkan i syfte att minska användningen av plastkassar till 90 kassar per person och år senast 2019.

Coop har under flera år arbetat med att minska plastkassarnas påverkan på miljön, och redan 2014 slutade vi sälja plastkassar av ny oljebaserad råvara. Istället erbjuder vi två mer miljöanpassade alternativ – plastkassar framställda av sockerrör och plastkassar producerade av returplast. Vi har också sedan länge information på våra kassar om att de bör återanvändas och sedan återvinnas som mjukplast.

Vad händer nu?
Coop stödjer intentionen med lagen och kommer därför att fortsätta informera aktivt för att få våra kunder att använda färre kassar. Vi kommer att informera via Coop.se och sprida budskapet i våra sociala kanaler. Vi har också tagit fram en skylt till våra butiker som informerar våra kunder att minska förbrukningen av plastbärkassar och att använda sin plastbärkasse flera gånger.
Eventuella frågor från media, hänvisa till Coops pressjour på telefon 010-743 13 13.

Våra kassar bidrar till Vi-Skogen
Till skillnad från många andra företag inom handeln tar Coop sedan länge betalt för kassarna, något vi vet påverkar hur många kassar som kunderna använder. För varje kasse vi säljer går dessutom 3 öre till Vi-Skogen. Ifjol blev det drygt 3,2 miljoner kronor som gör det möjligt att plantera 163 983 nya träd i organisationens verksamhetsländer.

Mitt Coopsam

Vill du bli leverantör?

Du kan ansöka direkt på sajten.