Leverantörsträff 2016

Förväntansfulla leverantörer på leverantörsträffen

I förra veckan var det dags för Coops årliga leverantörsträff. Under en eftermiddag fick över 300 leverantörer chansen att lyssna på delar av Coops ledning om Coops affärsprioriteringar och fokusområden för resten av 2016 och 2017, mingla och ställa frågor.

För bildspel, klicka här.

Eftermiddagen började med att Sonat Burman-Olsson gick igenom året som gått och hon berörde även att vi tagit viktiga steg i att fortsätta bygga Coop-familjen. Björn Larsson och Marie Wedin från Marknad talade om marknadsplanen och lanseringen av #nyavardagsmaten. Därefter berättade Fredrik Johansson om vår satsning på online och lanseringen av Smartkassen, och Tomas Sjölander, VD på Konsum Värmland, fyllde på med deras plan för att skapa lönsamhet i Konsum Värmland och de steg de tar för att närma sig resten av Coop-familjen.

Från Inköp & Kategori talade Karolina Hagberg, Andreas Aspsäter och Nichlas Olofsson och ett av deras viktigaste budskap var att konkurrensläget har hårdnat och att makroekonomiska data sätter stopp för inflationsdrivna inköpsprishöjningar. Vi tog även chansen att visa lite nyheter inom färskt bröd.

Anders Wennerberg berättade bland annat om hur bra våra omställda butiker gått och hur vi arbetar med butikseffektivitetsprogrammet. Dagen avrundades med en paneldiskussion med frågor från leverantörerna.

 Livesändning från ett ”Green room” 

Under dagen varvades de olika punkterna på agendan med livesändning från ett ”Green room” på Stora Coop i Märsta; kommunikationsdirektör Olle Axelsson intervjuade Bodil Jönsson Lindgren om läget i Formatprojektet, leverantören Alexander Jogby från Orkla Foods intervjuades om vår relation och butikschefen Andreas Asplund berättade om hur såväl Formatomställning som BE-program tagits emot i butik.

- Det var extra roligt att vi kunde vara ute i butik och varva förberedda presentationer med live-sändning eftersom ett av våra viktigaste budskap var att det är i butik det händer och det är här vi ska skapa hållbar prisvärd matglädje, avslutar Karolina Hagberg.

Mitt Coopsam

Vill du bli leverantör?

Du kan ansöka direkt på sajten.