Elektroniska fakturor

Coop har länge tagit emot elektroniska fakturor (e-fakturor) i olika format. Nu har vi beslutat oss för att växla upp denna strategi för att gälla samtliga leverantörsfakturor.

Detta gör vi för att få en mer hållbar fakturahantering och för att göra vår process effektivare och säkrare. Observera att vi inte räknar faktura via mail som ett elektroniskt format!

Det finns flera sätt att fakturera digitalt. Coop tar emot fakturor via Basware och Evry. De flesta leverantörer skickar enklare format (exempelvis Svefaktura & PEPPOL) via en VAN operatör kopplad till vår partner Basware medan ett fåtal bolag med stor volym skickar ESAP 20 eller något av våra äldre format som vi tar emot via Evry. Om du har frågor rörande din befintliga uppsättning vänligen kontakta oss.

Här hittar du information om hur Coop tar emot leverantörsfakturor för centralt hanterade bolag, en fullständig lista över bolag finns nedan.  Hittar du inte bolaget du söker, vänligen kontakta respektive bolag för frågor om just deras faktureringsrutiner

Berörda bolag

Instruktioner för e-faktura

Har du redan förutsättningar för att skicka e-fakturor ber vi dig att läsa igenom vår leverantörsinformation där vi samlat de tekniska och innehållsmässiga kraven.

Börja skicka E-fakturor

Här har vi samlat information om hur du kommer igång med att skicka e-fakturor

Mitt Coopsam

Vill du bli leverantör?

Du kan ansöka direkt på sajten.