Coop är Sveriges mest hållbara kedja

De svenska konsumenterna har utsett Coop till dagligvaruhandelns mest hållbara kedja. Coop befäster också sin andra plats på den totala listan när Sustainable Brand Index 2016 presenterades igår kväll.

Resultatet av Coops arbete med ekologisk, rättvis och miljömärkt mat, som vi presenterar genom attraktiva erbjudanden, lyser starkt i vår bransch. Vi synliggör ekologiska produkter i våra butiker och genom olika kampanjer, det bidrar starkt till framgångarna.

- Under 2015 lyfte vår ekoandel till en ny rekordnivå på 9,2 procent. Samtidigt genomförde vi Ekoeffekten och Knasiga grönsaker, två hållbarhetsinitiativ som fick stor uppmärksamhet och var viktiga för att flytta fram vår position som den goda kraften i dagligvaruhandeln, säger Louise König, hållbarhetschef på Coop.

Varumärkesundersökningen Sustainable Brand Index listar för sjätte året i rad Sveriges mest hållbara varumärken. Tillfrågade i undersökningen är ett riksrepresentativt urval av 10 000 konsumenter som har bedömt hur Sveriges 265 största varumärken presterar inom miljöansvar och socialt ansvarstagande.

Läs mer här: https://www.coop.se

Mitt Coopsam

Vill du bli leverantör?

Du kan ansöka direkt på sajten.